Трагедията с подводницата Титан ще бъде разследвана: Канадският Съвет за безопасност

...
Трагедията с подводницата Титан ще бъде разследвана: Канадският Съвет за безопасност
Коментари Харесай

Започва разследване на причините за имплозията на Титан

Трагедията с подводницата " Титан " ще бъде разследвана: 

Канадският Съвет за сигурност на превоза разгласи през вчерашния ден, че стартира следствие на случая с потъването на батискафа " Титан " и е провел диалози със очевидци, които са били на борда на кораба-майка " Полар принс ", заяви " Асошиейтед прес ".

Това ново следствие е оповестено по време, когато управляващите на Съединени американски щати и Канада започнаха изследването на аргументите за подводната имплозия и се сблъскаха с въпросите по отношение на отговорността за събитията, които доведоха до нещастието. Морските органи организират претършуване в северната част на Атлантическия океан, където бе опустошен корабът, като всички петима души на борда починаха. Отломките на батискафа са открити на към 3 810 метра под водата, няколкостотин метра от мястото на потъването на " Титаник ", където трябваше да бъде осъществено проучване.

Кати Фокс, ръководител на транспортното ведомство, съобщи: " Провеждаме следствие за сигурността, защото това е кораб под канадски байрак, който е напуснал канадско пристанище и е взел участие в това събитие, макар че се е случило в интернационалните води. Други организации могат да решат да проведат следствия и това зависи от тях. " Тя добави, че схваща интернационалния интерес и ще показа събраната информация с други организации.

На 16 юни корабът-майка напусна Нюфаундленд, теглейки " Титан ". На борда му се намираха 41 души - 17 членове на екипажа и 24 други, измежду които починалите при имплозията, цитира.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР